Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ “ΕΝΑΣ ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ”

Το Κέντρο Λόγου Τέχνης και Επιστήμης “ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΔΙΟΔΟΣ”, μετά την έγκριση της υποβληθείσας πρότασης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην πρόσκληση πολιτιστικών δράσεων για παιδιά και εφήβους έως 18 ετών, με θέμα ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ “ένας υδάτινος κόσμος“, προχωρά στην υλοποίηση του και καλεί τα παιδιά και τους εφήβους όλων των Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων να λάβουν μέρος στις δράσεις του, που θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεδιασκέψεων ή και δια ζώσης (ανάλογα με τα μέτρα που θα ισχύουν για τον COVID-19 την συγκεκριμένη χρονική στιγμή).

Ο σκοπός του Συλλόγου είναι διπλός: α) να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και του Αμβρακικού κόλπου και β) να ενθαρρύνει τα ίδια τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα το περιβάλλον στο οποίο ζουν και τον Αμβρακικό κόλπο και να εμπνευστούν από αυτό και να εκφραστούν δημιουργικά.

  1. Δράσεις που αφορούν την Μουσική:

Μουσική δραστηριότητα Εργαστήρι στιχουργικής/ δημιουργική γραφή στίχων με θέμα: ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ: Ένας υδάτινος κόσμος. Υπεύθυνη κ. Παπαχρυσάνθου Μικαέλα (Μουσικός).

Mέσα από διαδικτυακή συνεδρία μέσω της πλατφόρμας ZOOM ή δια ζώσης, τα παιδιά και οι έφηβοι, ακούγοντας διάφορα μουσικά κομμάτια θα συζητήσουν, θα προβληματιστούν και θα ευαισθητοποιηθούν σχετικά με το περιβάλλον του Αμβρακικού κόλπου. Θα έρθουν σε επαφή με τους ήχους του υγρού στοιχείου και των πλασμάτων που κατοικούν σε αυτό. Παραδείγματα: το τραγούδι των φαλαινών, ο ήχος του νερού, της θάλασσας και των κυμάτων, ο ήχος των πουλιών που ζουν σε υδροβιότοπους.

Αυτή η αλληλεπίδραση θα έχει ως αποτέλεσμα τα εργαστήρια στιχουργικής / δημιουργικής γραφής στίχων, όπου τα παιδιά με βάση τις οδηγίες της διδάσκουσας, θα αυτοσχεδιάσουν δικούς τους στίχους. Η διδάσκουσα Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου θα προχωρήσει στις απαραίτητες διορθώσεις στίχων (προσαρμογή στίχων) και εν τέλει θα γίνει επιλογή αρκετών στίχων για μελοποίηση από την ίδια.

Στόχος είναι, οι στίχοι αυτοί να γίνουν τραγούδια τα οποία θα ηχογραφηθούν από τα παιδιά μελλοντικά στο στούντιο (χορωδία και σολίστ), μετά από επιλογή φωνών από τη διδάσκουσα. Τα τραγούδια αυτά θα βρίσκονται ενορχηστρωμένα και ολοκληρωμένα (παραγωγή, mixing, mastering) σε ένα συλλεκτικό βινύλιο. Επίσης,  θα κυκλοφορήσουν και σε CD αλλά και σε εικονογραφημένο παραμύθι.

  1. Δράσεις που αφορούν τα Εικαστικά – Ζωγραφική: Υπεύθυνη τμήματος η κ. Φερεντίνου Μαρία (Εικαστικός)

Οι συμμετέχοντες γι’ αυτό το καλοκαίρι και με τη βοήθεια της αρμόδιας εκπαιδευτικού καλούνται να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη, να αξιοποιήσουν την δημιουργικότητα τους και να εκφράσουν τις ιδέες τους, με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμούν, δημιουργώντας έργα ζωγραφικής, κολλάζ, χειροτεχνίες ή κατασκευές εμπνευσμένα από τον υδάτινο κόσμο του Αμβρακικού κόλπου, με στόχο να πραγματοποιηθεί έκθεση όλων των έργων στην Πόλη της Αμφιλοχίας και σε άλλα σημεία του Νομού. Το υγρό στοιχείο, τα πλάσματα του βυθού τα φυτά και γενικότερα το φυσικό περιβάλλον θα είναι η θεματολογία της έκθεσης. Δεν θα υπάρχει περιορισμός στα υλικά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ενώ δεκτά γίνονται και ομαδικά έργα.

Παράλληλα θα υπάρξουν καλλιτεχνικά εργαστήρια και δραστηριότητες, όπου θα μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι παρευρισκόμενοι, όπως αφήγηση παραμυθιού, μουσικές δραστηριότητες κ.α.

3. Street Art Δράση: Υπεύθυνη η κ. Φιλλίπου Αργυρώ

Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, τα παιδιά και οι έφηβοι θα δημιουργήσουν διάφορες τρισδιάστατες κατασκευές με θέμα τον Αμβρακικό και τα θαλάσσια είδη όπως Δελφίνια, Χελώνες Κοχύλιαμ Αχιβάδες κτλ, όπου θα τα δημιουργήσουν σε διάφορα σημεία της Πόλης.

4. Δράσεις που αφορούν την φωτογραφία:

Ο Υπεύθυνος του τμήματος Φωτογραφίας  θα φέρει σε επαφή τα παιδιά και τους εφήβους με τις μεθόδους σύνταξης και αφήγησης της φωτογραφικής εικόνας, με την ιστορία και την τέχνη της φωτογραφίας και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνικές για την λήψη

Η συμμετοχή για όλα τα παιδιά είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή ενημερώστε μας στα τηλέφωνα:

  • 6972514107 – 6972082146.

“Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού”.

Κοινοποίηση στα social media